Projectbegeleiding van A t/m Z

WSVW Advertising is het marketingcommunicatie-adviesbureau van Wieke Smits van Waesberghe, opgericht in 1997. Bedrijven kunnen mij inhuren als marketing- en/of communicatieadviseur of creatieve denktank. Op projectbasis of voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld ter opvulling van een zwangerschapsverlof of bij onderbezetting van de communicatieafdeling. U krijgt dan een zzp-er met meer dan 30 jaar ervaring in het vak. Mijn werkgebied bevindt zich met name in het Oosten van het land, maar alles is bespreekbaar! Vanuit huis werken zit er bij mij al jaren in en kan vooral in deze coronatijd erg handig zijn.

Creatieve duizendpoot

Het gerenomeeerde reclamebureau FHV/BBDO heeft mij het vak geleerd. Het projectmatig en campagnegericht werken is mij daar met de paplepel ingegoten. Maar door de jaren heen ben ik mezelf steeds meer op het creatieve vlak gaan ontwikkelen. InDesign, Photoshop, Illustrator, WordPress en het maken van animaties (met Vyond) behoren nu ook tot mijn kernkwaliteiten.

Grote projecten in de zorg

Inmiddels ben ik aardig gespecialiseerd in de zorgsector en dan met name de ziekenhuizen. Heel uitdagend, omdat er zoveel verschillende communicatielijnen zijn, intern en extern. Voor de ziekenhuizen Isala (Zwolle) en MST (Enschede) was ik verantwoordelijk voor de communicatie van de nieuwbouw en verhuizing; grote projecten van twee jaar. Voor Isala heb ik ook de communicatie gedaan voor de overgang naar een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD, HiX van ChipSoft). Daar lag de uitdaging om, zonder al teveel technische taal, 8.000 medewerkers voor te bereiden op een nieuw systeem en nieuwe werkwijzen.

Basis skills

Mijn roots liggen in de reclamewereld. Ik heb 10 jaar gewerkt bij FHV/BBDO in Amstelveen. Bij dit bureau heb ik geleerd de wensen van klanten te vertalen in een briefing, waar creatie mee aan de slag kon om een goede campagne te ontwikkelen. Bij hen heb ik ook de uitwerking van campagnes van A t/m Z begeleid; dus van schets t/m drukwerk.

Daarna ben ik gaan freelancen bij reclamebureaus en bij adverteerders als marketing-/communicatieadviseur. Vanuit die functie schreef ik diverse marketing- en communicatieplannen, stuurde reclamebureaus aan en had veel profijt van mijn bureauervaring. In die tijd ben ik ook steeds meer teksten gaan redigeren en schrijven. Voor folders, webcontent en (e-)nieuwsbrieven.

Ik ben een doener en hou van mooimaken. Eenmaal begonnen aan een nieuw project, probeer ik het me helemaal eigen te maken. Het goed en duidelijk neerzetten van de over te brengen boodschap is een uitdaging. Het liefst voorzien van veel foto’s en korte, heldere teksten.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Name Goes Here